Redactie
Redactie Tennis 6 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Tsitsipas verslaat De Minaur en verovert eerste tennistitel van het jaar

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft zijn eerste titel van het jaar binnen. De nummer 5 van de wereld was in de finale in het Mexicaanse Los Cabos te sterk voor Alex de Minaur uit Australië: 6-3 6-4. Tsitsipas stijgt maandag door zijn zege naar de vierde plek op de wereldranglijst, ten koste van de Noor Casper Ruud.

Tsitsipas won zijn eerdere negen partijen tegen de als vijfde geplaatste De Minaur ook al. Op het Mexicaanse hardcourt ging het vooral in de tweede set even gelijk op, maar de Griek plaatste bij 4-4 een cruciale break. Na een bal achter de lijn van De Minaur had Tsitsipas de toernooizege na zijn daaropvolgende servicegame binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.