Redactie
Redactie Tennis 28 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Dominic Thiem behaalt eerste grandslamzege sinds 2021 op US Open

Dominic Thiem heeft op de US Open zijn eerste zege op een grand slam sinds begin 2021 geboekt. De nummer 81 van de wereld was met 6-3 6-2 6-4 te sterk voor de Kazach Aleksandr Boeblik, die als 25e geplaatst was in New York.

De 29-jarige Thiem had sinds de Australian Open van 2,5 jaar geleden geen wedstrijd meer gewonnen op de grandslamtoernooien. Zes keer op een rij verloor hij in de openingsronde. De Oostenrijker miste ook een aantal grand slams vanwege een slepende polsblessure.

Thiem won de US Open in 2020. Drie jaar geleden was hij in de finale te sterk voor de Duitser Alexander Zverev. Thiem stond ook twee keer in de finale van Roland Garros en reikte ook eenmaal tot de eindstrijd op de Australian Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.