Redactie
Redactie Wielrennen 23 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Thibaut Pinot sluit laatste Franse wielerkoers af met valpartij

De Franse wielrenner Thibaut Pinot heeft zijn laatste koers op eigen bodem in mineur afgesloten. De 33-jarige klimmer moest na een val tijdens de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes opgeven. De renner van Groupama-FDJ beëindigt na het seizoen zijn carrière.

De Tour Poitou-Charentes was de laatste wielerkoers van Pinot in Frankrijk. De Ronde van Lombardije in Italië op 7 oktober wordt zijn laatste wedstrijd.

De tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes, een rit over ruim 187 kilometer tussen Aulnay de Saintonge en Bressuire, werd gewonnen door Paul Penhoët. De 21-jarige Fransman, ploeggenoot van Pinot, liet Romain Cardis en Valentin Retailleau achter zich. Penhoët nam tevens de leiderstrui over van de Noor Søren Waerenskjold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.