Redactie
Redactie Wielrennen 10 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Britse wielrenner Geoghegan Hart verruilt Ineos Grenadiers voor Lidl-Trek

De Britse wielrenner Tao Geoghegan Hart verlaat Ineos Grenadiers na dit seizoen en gaat rijden voor Lidl-Trek. De 28-jarige klassementsrenner, in 2020 winnaar van de Ronde van Italië, ondertekende een contract voor drie jaar bij de ploeg van onder anderen Bauke Mollema en oud-wereldkampioen Mads Pedersen.

Geoghegan Hart liep in mei tijdens de Giro een gebroken heup op. De Brit kwam ten val in de elfde etappe terwijl hij op de derde plaats in het algemeen klassement stond, op slechts 5 seconden van zijn teamgenoot Geraint Thomas. Geoghegan Hart moest in een Italiaans ziekenhuis geopereerd worden en werkt sindsdien aan zijn herstel. De afgelopen zes weken deed hij dat in Amsterdam.

“Ik wil eerst fysiek weer op mijn oude niveau komen”, aldus de Brit, die uitkijkt naar een nieuw avontuur. “Na zeven jaar bij dezelfde ploeg heb ik veel zin in een nieuwe uitdaging in 2024. Ik ken al veel mensen binnen Lidl-Trek, onder wie Mads Pedersen en Toms Skujins. Ik zie mezelf als een renner voor de grote rondes, maar ik ben ook zo hongerig dat ik iedere race die ik rijd wil proberen te winnen.”

De laatste editie van de Giro werd gewonnen door Primoz Roglic van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. De Sloveen bleef Thomas in het klassement 14 seconden voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.