Redactie
Redactie Tennis 28 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Swiatek domineert bij terugkeer op US Open met overweldigende zege

Tennisster Iga Swiatek heeft bij haar terugkeer op de US Open maar één game afgestaan. De Poolse nummer 1 van de wereld, die in New York haar titel verdedigt, won op de openingsdag met groot vertoon van macht van de Zweedse Rebecca Peterson: 6-0 6-1.

Al na 57 minuten benutte Swiatek haar tweede wedstrijdpunt tegen de nummer 86 van de wereld. Ze besloot het eenzijdige duel met een backhand langs de lijn, die Peterson te machtig was. Swiatek gunde de Zweedse maar 22 punten in totaal.

“Ik ben blij dat ik zo’n goede wedstrijd heb kunnen spelen, ondanks de druk en verwachtingen. Ik heb geprobeerd uit te voeren wat ik de afgelopen week tijdens de trainingen hier heb geoefend”, zei de 22-jarige Swiatek. “Frances vroeg me gisteravond om er niet té snel over doen, zodat hij wat extra tijd had.” Daarmee doelde ze op Frances Tiafoe, die de tweede wedstrijd in het Arthur Ashe Stadium speelt.

Ons Jabeur

Swiatek, die nu de Australische Daria Saville treft, was vorig jaar in de finale te sterk voor de Ons Jabeur uit Tunesië.

Maria Sakkari werd op de eerste dag meteen uitgeschakeld. De Griekse, die als achtste geplaatst was op Flushing Meadows, moest met 6-4 6-4 haar meerdere erkennen in Rebeka Masarova uit Spanje.

Weinig problemen

De als vierde geplaatste Elena Rybakina had net als Swiatek weinig problemen om de tweede ronde te bereiken. De Kazachse liet de Oekraïense Marta Kostjoek met 6-2 6-1 kansloos.

Voormalig winnares Sloane Stephens redde het niet. De Amerikaanse moest voor eigen publiek haar meerdere erkennen in de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia. Het werd 6-2 5-7 6-4. Stephens was in 2017 de beste in New York.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.