Redactie
Redactie Voetbal 25 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Spaanse voetbalsters staken tot bondvoorzitter Rubiales opstapt

De voetbalsters van de Spaanse selectie hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven dat ze niet meer in actie komen totdat voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse bond uit zijn functie is gezet. De voorzitter ligt onder vuur voor het geven van een kus op de mond van international Jenni Hermoso na de gewonnen WK-finale tegen Engeland.

Rubiales verklaarde eerder op vrijdag dat hij niet van plan was op te stappen. De beslissing leidde tot veel verontwaardiging. Zo onderneemt de Spaanse regering stappen tegen de voorzitter, terwijl de internationale spelersvakbond FIFpro en de Spaanse Hoge Raad voor de Sport (CSD) eveneens maatregelen hebben aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.