Redactie
Redactie Atletiek 20 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Sifan Hassan bereikt ondanks blessures finale 1500 meter op WK atletiek

Sifan Hassan heeft met een gehavend lichaam gewoon de finale gehaald van de 1500 meter op de WK atletiek. De 30-jarige Nederlandse topatlete eindigde in haar heat van de halve finales als derde in 3.55,48 en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de eindstrijd. Ze liet de Keniaanse topfavoriete Faith Kipyegon (3.55,14) en de Ethiopische Diribe Welteji (3.55,18) voorgaan.

Hassan beleefde zaterdag een drama op de 10.000 meter, het onderdeel waarop ze regerend olympisch kampioene is en in 2019 de wereldtitel veroverde. Ze lag aan de leiding met nog enkele meters te gaan, maar onder druk van de achter haar oprukkende Gudaf Tsegay verstapte ze zich en door de verzuring in haar benen ging ze languit. Ze verspeelde daarmee een bijna zekere gouden medaille.

De geboren Ethiopische was even boos en verdrietig, maar vermande zich snel en accepteerde dat tegenslagen erbij horen in de sport. Het weerhield haar er niet van om met schrammen op elleboog en knie en wat kneuzingen aan de start te komen van de halve finales van 1500 meter. Met verband om de arm en pleister op de knie liep ze soepel naar de derde plaats.

De finale is dinsdagavond. Hassan is zoals altijd kanshebber op een medaille. Op de Spelen van Tokio behaalde ze brons, in 2019 werd ze in Doha wereldkampioen op de middenafstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.