Redactie
Redactie Wielrennen 13 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Shirin van Anrooij tweede op WK wielrennen voor beloften

Shirin van Anrooij is als tweede geëindigd op het WK wielrennen voor beloften op de weg. Ze moest alleen de Hongaarse Blanka Vas voor laten gaan in Glasgow.

Het WK voor beloften was bij de vrouwen geen aparte race, zoals bij de mannen. De beloften reden mee met de elite. Van Anrooij eindigde als dertiende, op ruim 4 minuten van de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky.

“We sprintten in een groep om de elfde plaats. Maar dat is niet echt mijn ding. Ik had Blanka eerder moeten lossen. Maar na al het werk wat ik had gedaan is het best een goed resultaat”, vertelde de 21-jarige Zeeuwse, eerder dit jaar wereldkampioene veldrijden bij de beloften.

Superslecht

De titel bij de vrouwen onder 23 jaar was niet haar doel geweest. “Sterker nog, ik had een belofte moeten maken: allesbehalve bezig zijn met het beloftenpodium. Ik voelde me in het begin superslecht en werd gelost op die klim voordat we op het parcours in Glasgow kwamen. Maar op dat rondje, met veel draaien en keren, voelde ik me wel thuis. Ik heb nog een tijdje kunnen werken voor Demi (Vollering). Maar op een gegeven moment kon ik niks meer voor haar doen. Riejanne Markus was onze wegkapitein. Die zei dat ik vanaf dat moment voor die titel mocht gaan.”

De benen wilden niet echt meer, maar ze handhaafde zich in een groep waarin naast Vas ook de Britse Anna Shackley nog tot de beloften behoorde. Die hield Van Anrooij achter zich. “Tweede worden is best vet, maar op een kampioenschap betekent het wel dat je naast een trui grijpt. Dat is wel jammer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.