Redactie
Redactie Hockey 1 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Selectie EK hockey bekend, Seve van Ass en Teun Beins ontbreken

Hockeyer Seve van Ass van HGC is niet opgeroepen voor het EK hockey in de Duitse stad Mönchengladbach. Ook onder anderen Teun Beins (Bloemendaal), Max de Bie (Oranje-Rood), Jasper Brinkman (Bloemendaal) ontbreken in de selectie van bondscoach Jeroen Delmée.

In totaal heeft Delmée negentien spelers geselecteerd. “Er zijn er echt veel meer die het verdienen”, aldus de bondscoach. “We hebben per linie en positie geprobeerd de beste samenstelling te formeren. Het was echt zwaar de juiste keuzes te maken, maar we denken met deze selectie op dit moment de beste kans te hebben om onze titel te verdedigen. Ik heb de groep vandaag ingelicht. Dat zijn altijd lastige momenten want er is door iedereen hard gewerkt afgelopen maanden.”

Delmée heeft drie keepers opgeroepen: Maurits Visser, Pirmin Blaak en Derk Meijer. De partner van Blaak is in verwachting en het is nog niet zeker of de keeper kan deelnemen.

Het EK is van 18 tot en met 27 augustus. Titelhouder Oranje neemt het in de poulefase op tegen Duitsland, Frankrijk en Wales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.