Redactie
Redactie Atletiek 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Rik Taam eindigt dertiende in tienkamp WK atletiek Boedapest

Rik Taam is in de tienkamp op de WK atletiek in Boedapest als dertiende geëindigd. De Noord-Hollander kwam uit op 8098 punten en daarmee bleef hij dik onder zijn persoonlijk record van 8326 punten.

Taam verbeterde twee persoonlijke records, bij het kogelstoten (14,89 meter) en op de 400 meter (47,12). Hij liep ook sterk op de 100 meter (10,64), was op niveau bij het speerwerpen (57,96) en liep een prima afsluitende 1500 meter (4.22,70), maar hij leverde bij de andere nummers te veel in.

De Fransman Kevin Mayer staakte zaterdag na twee onderdelen de strijd. De regerend wereldkampioen had te veel last van zijn achillespeesblessure. De houder van het wereldrecord gaf aan geen risico’s te willen nemen met het oog op de Olympische Spelen over een jaar in zijn eigen land.

De Canadees Pierce LePage nam de wereldtitel over met een score van 8909 punten. Olympisch kampioen Damian Warner bemachtigde het zilver met 8804 punten. Lindon Victor uit Grenada behaalde het brons met 8756 punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.