Redactie
Redactie Voetbal 4 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

PSV verslaat Feyenoord en pakt Johan Cruijff Schaal

PSV heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De bekerwinnaar uit Eindhoven versloeg landskampioen Feyenoord in een uitverkochte Kuip (1-0). Noa Lang bekroonde zijn eerste officiële duel voor zijn nieuw club in de 79e minuut met de winnende treffer.

PSV heeft de Supercup en Johan Cruijff Schaal nu veertien keer gewonnen. Feyenoord heeft de openingswedstrijd van het seizoen vier keer in zijn voordeel beslist, tweemaal minder dan aanvoerder Luuk de Jong van PSV in zijn eentje.

Feyenoord en PSV kozen waar mogelijk de aanval, zoals beide trainers Arne Slot en Peter Bosz vooraf hadden beloofd. Igor Paixão kreeg de grootste kans voor rust. De linksbuiten van Feyenoord stuitte op doelman Walter Benítez. Bij PSV was Lang ook voor rust al dreigend. Doelman Justin Bijlow kreeg een schot van hem maar net onder controle.

Beide ploegen dachten na rust op voorsprong te komen, maar de treffers van Igor Paixão en Isaac Babadi werden afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk maakte Lang het winnende doelpunt, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Ismael Saibari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.