Redactie
Redactie Wielrennen 1 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner Olav Kooij triomfeert in vierde etappe Ronde van Polen

Wielrenner Olav Kooij heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De sprinter van Jumbo-Visma was na 199,1 kilometer in Opole de beste in de massasprint. Kooij versloeg landgenoot Marijn van den Berg en de Italiaan Matteo Moschetti.

De rit tussen Strzelin en Opole was nagenoeg vlak en de sprintersploegen hadden er hun zinnen op gezet. De vluchters werden al ruim voor de finishplaats ingelopen. In de lange sprint kon Kooij lang achter Bram Welten blijven zitten en na het passeren van de concurrent bleef hij daarna ook Van den Berg voor.

De leiderstrui blijft in handen van Matej Mohoric. De Sloveen van Bahrain-Victorious heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 10 seconden op de Portugees João Almeida en zijn landgenoot Rafal Majka. De Ronde van Polen, een etappekoers in de WorldTour, duurt tot en met vrijdag.

WK wielrennen

Kooij wist dat hij goed van voren moest zitten op het moment dat de sprinters de laatste bocht doorgingen. “Ik zat misschien iets te veel van voren. Ik begon mijn sprint heel vroeg, maar was gelukkig in staat om een lange sprint vol te houden”, zei hij. “Als je de kans krijgt, moet je gaan. Ik ben blij dat ik de zege kon pakken.”

De sprinter van Jumbo-Visma richt zich nog op de rit van morgen en reist dan naar Glasgow voor de WK wielrennen. “Het geeft vertrouwen dat ik met deze overwinning naar de WK ga, maar zo’n eendaagse speciale race is heel anders dan een rit in de Ronde van Polen. Er zijn in zo’n wedstrijd altijd veel scenario’s mogelijk, dat moeten we nog bespreken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.