Redactie
Redactie Tennis 24 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Next Gen ATP Finals verhuizen tot 2027 naar Saudi-Arabië

Het eindejaarstoernooi voor de beste tennistalenten van het seizoen, de Next Gen ATP Finals, wordt vanaf eind dit jaar in Saudi-Arabië gehouden. De ATP heeft Djedda tot en met de editie van 2027 als speelstad aangewezen.

De afgelopen maanden baarden veel grote voetballers opzien door hun carrière te vervolgen in Saudi-Arabië, onder wie Cristiano Ronaldo. Het land heeft ook een Formule 1-race.

Djedda is de opvolger van Milaan, waar het toernooi sinds de oprichting in 2017 werd gehouden. Het toernooi werd de afgelopen jaren gewonnen door onder anderen Carlos Alcaraz (2021) en Jannik Sinner (2019), die tegenwoordig tot de wereldtop behoren.

Het toernooi heeft dit jaar een prijzenpot van 2 miljoen dollar, omgerekend 1,84 miljoen euro, een record.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.