Redactie
Redactie Volleybal 23 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse volleybalvrouwen ongeslagen naar achtste finales EK

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben op het Europees kampioenschap ook de vijfde en laatste wedstrijd in de poulefase gewonnen. Het team van bondscoach Felix Koslowski was in Tallinn met 3-0 te sterk voor Finland. De setstanden waren 25-18 25-21 25-17.

Oranje versloeg eerder Spanje, Slowakije en Estland met 3-0. Alleen Frankrijk wist dinsdag een set te pakken tegen Nederland, dat het zondag in de achtste finales in Florence opneemt tegen Zwitserland, dat als vierde eindigde in poule B.

Een tegenvaller voor de formatie van Koslowski was het uitvallen van Nova Marring. De speelster van de Duitse topclub SSC Palmberg Schwerin liep in de beginfase van de tweede set een enkelblessure op. Koslowski startte naast Marring met Laura Dijkema, Elles Dambrink, Marrit Jasper, Juliët Lohuis en Kirsten Knip. “We hebben het voordeel dat we in meerdere opstellingen kunnen starten omdat we veel goede speelsters hebben. Ik zou wel dom zijn om daar geen gebruik van te maken”, legde de bondscoach uit.

Jasper was met 17 punten de meeste trefzekere speelster aan de kant van Oranje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.