Redactie
Redactie Wielrennen 4 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse teamsprinters bereiken WK baanwielrennen finale in Glasgow

De Nederlandse teamsprinters zijn bij de WK baanwielrennen in Glasgow doorgedrongen tot de finale. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland waren in de eerste ronde te sterk voor China en realiseerden van de vier winnende teams de beste tijd: 41,847.

In de finale is Australië (42,130) opnieuw de tegenstander. Die ploeg onttroonde vorig jaar Nederland, dat daarvoor vier keer op rij wereldkampioen was geworden. Van den Berg, Lavreysen en Hoogland zijn ook de regerend olympisch kampioenen. De finale wordt verreden rond 21.45 uur (Nederlandse tijd).

Nederland was donderdag al de snelste in de kwalificaties met een tijd van 42,046. Daarmee waren ze bijna een halve seconde sneller dan de Australiërs, die toen Matthew Richardson nog aan de kant hielden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.