Redactie
Redactie Atletiek 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Uitstel WK Atletiekseries door onweer, Bol en Klaver in de startblokken

De Nederlandse sprinttroeven Femke Bol en Lieke Klaver komen zaterdagochtend al in actie in de series van de 4×400 meter gemengde estafette bij de WK atletiek in Boedapest. Isaya Klein Ikkink en Terrence Agard zijn de mannen in het kwartet.

De aanvang van de series stond gepland om 11.00 uur, maar vanwege noodweer zijn de wedstrijden in het nationale atletiekstadion met een uur uitgesteld. Het openingsnummer van de WK, de 20 km snelwandelen voor mannen, begint twee uur later (10.50 uur). De snelwandelaars lopen een route door het hart van de Hongaarse hoofdstad.

Bol en Klaver maakten ook deel uit van het estafette team op de 4×400 meter gemengd dat zilver won op de WK vorig jaar in Eugene (VS). Klein Ikkink en Agard zijn nieuw in de ploeg voor de zogeheten mixed relay. In Eugene liepen Liemarvin Bonevacia en Tony van Diepen.

Magische barrière

Er zijn twee heats in de estafette. De eerste drie teams gaan door naar de finale op zaterdagavond, aangevuld met twee ploegen die op basis van hun tijd door mogen. Bol en Klaver lopen normaal gesproken ook de finale.

Voor beide altetes vormt de estafette een opwarmer voor hun individuele nummers op de WK. Bol start als topfavoriet voor de wereldtitel op de 400 meter horden, Klaver mikt vooral op een finaleplek op de 400 meter. De Enkhuizense dook deze zomer voor het eerst onder de magische barrière van 50 seconden, maar met haar tijd van 49,81 seconden staat ze pas negende op de mondiale seizoenslijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.