Redactie
Redactie Hockey 23 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse hockeyers stormen door naar halve finale EK

De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee versloeg in de laatste groepswedstrijd Wales met 8-1.

Met de zege eindigde Oranje, dat eerder had gewonnen van Frankrijk (6-0) en verloren van Duitsland (0-3), met 6 punten op de tweede plaats in de poule. Duitsland (7 punten) werd groepswinnaar na een 4-1-zege op Frankrijk. Nederland treft in de halve eindstrijd België, dat met 9 punten groepswinnaar werd in groep A.

Duco Telgenkamp toonde tegen Wales opnieuw zijn klasse. De spits van Oranje, die al zeven keer trefzeker was geweest in zijn eerste acht interlands, maakte in de beginfase van het eerste kwart binnen twee minuten twee doelpunten. Hij opende de score met een fraaie tip-in, waarna hij de voorsprong verdubbelde met een schot tussen de benen van de keeper door (2-0).

Nederland kreeg via onder anderen Jip Janssen en Thierry Brinkman, die tevens een treffer afgekeurd zag worden, kansen op meer. Het was echter Wales dat tegen de verhouding in scoorde via Stephen Kelly. Koen Bijen herstelde nog voor rust de marge weer (3-1). Terrance Pieters tikte aan het begin van het derde kwart de 4-1 binnen, waarna Thijs van Dam, Jorrit Croon, Bijen en Brinkman de score verder opvoerden: 8-1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.