Redactie
Redactie Atletiek 23 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Vloon mist finale polsstokhoogspringen op wereldkampioenschappen atletiek

Menno Vloon ontbreekt komende zaterdag in de finale van het polsstokhoogspringen op de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest. De 29-jarige Zaankanter strandde in de kwalificaties met een hoogte van 5,70 meter. Hij zat daarmee niet bij de beste twaalf die in de finale mogen springen om de medailles.

Het is niet de eerste keer dat Vloon al vroegtijdig een groot toernooi moet verlaten. Op de EK indoor dit voorjaar in Istanbul kwam hij ook al niet door de kwalificatie. Op de WK in Eugene en de EK in München vorig jaar stond hij wel in de finale, maar sprong hij beide keren de lat er al af op de aanvangshoogte.

In Boedapest ging het bijna al mis bij de aanvangshoogte in de kwalificaties. Pas in zijn derde en laatste poging wipte hij over 5,35. Er volgden toen een aantal goede sprongen, maar op 5,75 sprong hij de lat er drie keer af.

“Mijn laatste twee sprongen op 5,75 waren erg goed, maar ik denk dat ik met een te lichte stok sprong. Dat is jammer, maar het is de keuze die ik maak samen met mijn coach. Dan kan het zo mislopen in deze sport”, zei Vloon na afloop. “Ik was goed in vorm en fit, eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo goed in een WK gestaan, maar helaas heb ik toch foutjes gemaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.