Redactie
Redactie Wielrennen 6 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lotte Kopecky pakt opnieuw goud op WK baanwielrennen

Lotte Kopecky heeft bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Glasgow opnieuw goud behaald op het onderdeel afvalkoers. De titelverdedigster liet met een machtige eindsprint de Française Valentine Fortin achter zich. De Amerikaanse Jennifer Valente eindigde als derde. De Nederlandse Marit Raaijmakers speelde een bijrol en werd achttiende.

Kopecky, die ook regerend Europees kampioene is, eindigde een week geleden in de Tour de France Femmes als tweede achter Demi Vollering. Komende week komt ze in Glasgow nog drie keer in actie. Dinsdag doet Kopecky mee aan de puntenkoers, woensdag volgt het omnium en volgende week zondag de wegrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.