Redactie
Redactie Autosport 28 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lawson vervangt geblesseerde Ricciardo bij komende Formule 1-races

Formule 1-coureur Liam Lawson neemt ook de komende races bij het team van AlphaTauri de plaats in van Daniel Ricciardo, die vrijdag tijdens een training voor de Dutch Grand Prix zijn middenhandsbeentje brak. “Te beginnen komend weekeinde met onze thuisrace in Monza”, meldt AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull.

De 21-jarige Nieuw-Zeelander Lawson debuteerde in Zandvoort in de Formule 1. Hij eindigde zondag als dertiende, twee plekken voor zijn Japanse ploeggenoot Yuki Tsunoda.

Hoe lang Ricciardo precies afwezig is, is onduidelijk. “We zijn heel blij dat de operatie van Daniel goed is verlopen en dat hij nu aan de beterende hand is. We hopen hem snel weer op het circuit te zien”, aldus AlphaTauri, het team waar de Nederlander Nyck de Vries dit seizoen aan de kant werd gezet wegens teleurstellende resultaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.