Redactie
Redactie Wielrennen 7 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen strijdt voor zesde keer in WK-baanwielrenfinale tegen Nicholas Paul

Harrie Lavreysen staat op de WK baanwielrennen in Glasgow voor de zesde keer in de sprintfinale. De 26-jarige Brabander versloeg in de halve finales de Schot Jack Carlin in twee heats.

Lavreysen verloor in 2017 één keer een finale, maar werd de afgelopen vier jaar wereldkampioen. Tussendoor veroverde hij in Tokio ook nog de olympische titel op de sprint.

Zijn tegenstander in de finale is Nicholas Paul. De sprinter uit Trinidad en Tobago versloeg in de andere halve finale de Pool Mateusz Rudyk, eveneens in twee heats. De eerste heat van de finale is maandag om 19.55 uur (Nederlandse tijd).

Vliegende start

De 25-jarige Paul stond niet eerder in een WK-finale. Hij is de houder van het wereldrecord op de 200 meter met zogenoemde vliegende start, het kwalificatiemoment voor het sprinttoernooi. Paul reed in 2019 op hoogte in Bolivia een tijd van 9,100 seconden. In Glasgow schakelde hij zaterdag Jeffrey Hoogland uit in de achtste finales.

Lavreysen leed tegen Paul in juli 2022 een zeldzame nederlaag. In een wedstrijd uit de Nations Cup in het Colombiaanse Cali won Paul in twee heats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.