Redactie
Redactie Wielrennen 9 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen streeft naar veertiende wereldtitel op WK baanwielrennen

Harrie Lavreysen kan op de slotdag van de WK baanwielrennen in Glasgow zijn veertiende wereldtitel veroveren. Lukt het de 26-jarige Brabander ook op de keirin het goud te veroveren, dan evenaart hij de recordscore van Arnaud Tournant. De Fransman behaalde zijn titels tussen 1997 en 2008.

Ook Jeffrey Hoogland en Tijmen van Loon hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het keirintoernooi. Die worden verreden om 19.00 uur (Nederlandse tijd).

Voor Nederland komen verder nog Yoeri Havik en Marit Raaijmakers in actie. Havik, dinsdag goed voor goud met Jan-Willem van Schip op de koppelkoers, rijdt de puntenkoers. Raaijmakers vervangt de op de koppelkoers gevallen Maike van der Duin op het omnium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.