Redactie
Redactie Wielrennen 7 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen start vandaag voor mogelijke vijfde wereldtitel in Glasgow

Harrie Lavreysen kan in Glasgow voor de vijfde keer op rij wereldkampioen sprint worden. Lavreysen komt om 13.18 uur (Nederlandse tijd) in actie tegen de Schot Jack Carlin. Wie het eerst twee heats wint, plaatst zich voor de finale.

Kort daarvoor, vanaf 12.30 uur, rijden de vrouwelijke sprinters hun kwalificatie. Voor Nederland komen daarin, net als op de keirin, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw uit. Zij rijden, mits geplaatst, ook de eerste ronde van het sprinttoernooi.

In de avond staan verder de afvalkoers voor de mannen (Matthijs Büchli) en de koppelkoers voor de vrouwen (Marit Raaijmakers/Maike van der Duin) op het programma.

Lavreysen begint, mits hij de halve finale wint, om 19.55 uur aan de strijd om het goud. Met een nieuwe wereldtitel evenaart hij Piet Moeskops, die in de jaren 20 van de vorige eeuw vijf keer wereldkampioen werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.