Redactie
Redactie Wielrennen 6 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen verslaat Richardson, nadert vijfde wereldtitel baanwielrennen

Harrie Lavreysen is weer een stap dichter bij een vijfde wereldtitel sprint op de WK baanwielrennen in Glasgow. De 26-jarige Brabander versloeg in de kwartfinales de Australiër Matthew Richardson in twee heats.

Het was een herhaling van de WK-finale van vorig jaar in Saint-Quentin-en-Yvelines. Daar werd Lavreysen, ook de olympisch kampioen, voor de vierde keer op rij wereldkampioen op de sprint.

Voor Lavreysen gaat het toernooi nu pas maandag verder. Rond 13.15 uur (Nederlandse tijd) treft hij de Schot Jack Carlin in de eerste van maximaal drie heats. Carlin (26) won het brons op de Spelen van Tokio op de sprint en eindigde eerder op de WK van 2018 in Apeldoorn als tweede achter de Australiër Matthew Glaetzer.

In de andere halve finale neemt de Pool Mateusz Rudyk het op tegen Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago. De finale is maandagavond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.