Redactie
Redactie Zwemmen 9 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Laatste Olympische Spelen voor zwemmer Kyle Chalmers in Parijs

De Australische zwemmer Kyle Chalmers doet volgend jaar in Parijs voor het laatst mee aan de Olympische Spelen. De 25-jarige Chalmers benadrukte dat hij niet van plan is om volgend jaar helemaal met zwemmen te stoppen.

“Het zullen zeker de laatste Spelen voor me worden”, zei Chalmers tegenover een Australisch radiostation. “Ik word volgend jaar 26 jaar en zelfs dit jaar ben ik vaak al verreweg de oudste. Er zijn jongens die in 2003 of 2004 zijn geboren en nu aan de top staan. Ik word oud en zal klaar zijn voor het volgende hoofdstuk van mijn leven.”

In Australië werden de uitspraken geïnterpreteerd alsof Chalmers over een jaar stopt met zwemmen. “Ik stop niet. De uitspraak was dat het mijn laatste Spelen zullen worden”, schreef Chalmers vervolgens op Instagram. “Er zullen na de Spelen nog veel meer wedstrijden komen waar ik mijn land op het hoogste niveau kan vertegenwoordigen. Er komen nog WK’s aan, de Gemenebestspelen en genoeg wereldbekers.”

Gouden medaille

Chalmers pakte in 2016 op de Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille op de 100 meter vrije slag. Ook won hij in Rio twee bronzen medailles. Op de Spelen van 2021 in Tokio werd hij tweede op de 100 vrij, achter de Amerikaan Caeleb Dressel.

De Spelen van 2028 worden in Los Angeles gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.