Redactie
Redactie Wielrennen 20 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Jumbo-Visma strijdt voor unieke trilogie aan de start van Vuelta

Jumbo-Visma reist met een sterke ploeg af naar Barcelona voor de start van de Ronde van Spanje vrijdag. Sepp Kuss en Wilco Kelderman gaan mee om kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic bij het klimwerk te ondersteunen. Verder zijn ook de Nederlanders Robert Gesink en Dylan van Baarle van de partij, evenals de Hongaar Attila Valter en de Sloveen Jan Tratnik.

Ploegleider Marc Reef zegt met dit “enorm veelzijdige achttal” voor een unieke trilogie te willen gaan door ook het eindklassement van de Vuelta te winnen. Eerder dit jaar wonnen Roglic en Vingegaard al de Giro d’Italia en de Tour de France voor de Nederlandse ploeg. Reef noemt een derde zege in een grote ronde “een ambitieus doel dat we durven uit te spreken”.

Met Roglic en Vingegaard heeft Jumbo-Visma gekozen voor twee kopmannen. Reef: “Roglic heeft een zeer goede voorbereiding gehad met na de Giro eerst rust en daarna een hoogtestage gevolgd door de Ronde van Burgos. Vingegaard heeft zijn rust genomen na zijn Tourwinst, maar heeft daarna de training weer opgepakt en de signalen die we van hem gekregen hebben zijn ook zeer goed.”

De Vuelta begint vrijdag in Barcelona met een ploegentijdrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.