Redactie
Redactie Atletiek 22 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Van Klinken imponeert maar grijpt net naast medaille op WK Atletiek

Jorinde van Klinken leverde in de finale van het discuswerpen bij de WK atletiek in Boedapest de beloofde “prachtige worp’’, maar de uitstekende afstand van 67,20 meter leverde haar net geen medaille op. Het werd de vierde plaats, dezelfde ‘ondankbare’ plek die ze vorig jaar behaalde op de WK in Eugene en de EK in München.

In haar vijfde poging kwam de 23-jarige atlete tot haar beste seizoensprestatie, maar drie concurrenten waren net wat beter in de hoogstaande finale. De Amerikaanse Laulauga Tausaga won het goud met een worp van 69,49 meter, haar landgenote Valarie Allman greep het zilver met 69,23. De Chinese Bin Feng, een jaar geleden in Eugene de wereldkampioen, moest het nu doen met brons: 68,20.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.