Redactie
Redactie Atletiek 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Jessica Schilder grijpt naast medaille bij WK kogelstoten in Boedapest

Jessica Schilder heeft op de WK atletiek in Boedapest geen medaille veroverd bij het kogelstoten. De Volendamse eindigde in de finale als achtste met een afstand van 19,26 meter. De Amerikaanse Chase Ealey won het goud met 20,43.

Schilder behaalde een jaar geleden brons bij de WK in Eugene. Ook veroverde ze in München de Europese titel. Haar Nederlands record staat op 20,24 meter.

Jorinde van Klinken werd negende in de finale met een afstand van 19,05. Van Klinken kwam eerder op de WK in Boedapest in actie bij het discuswerpen. Ze eindigde in de finale met een worp van 67,20 op de vierde plaats.

Zelfvertrouwen terug

Schilder treurde totaal niet om het resultaat. “Ik ben heel, heel blij”, zei ze na de finale. “Het is een vrij heftig seizoen geweest en sinds die val heb ik heel weinig zelfvertrouwen gehad. Ik was echt helemaal naar de filistijnen. Dat ik dan hier sta en achtste van de wereld ben, maakt me heel gelukkig. Eindelijk heb ik weer een beetje zelfvertrouwen terug.”

De Europees kampioene maakte in februari een gemene val in de ring bij een wedstrijd in Madrid en sindsdien doet haar elleboog pijn. Om toch te kunnen kogelstoten, draagt ze een compressiemouw. “Ik had deze finale echt nodig. Er zit natuurlijk veel meer in, maar met die elleboog is het nu gewoon lastiger. Ik weet zeker dat als die klachten voorbij zijn, ik volgend jaar weer ga knallen. Ik kom nu over de 19 meter en weet, dit is de ondergrens.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.