Redactie
Redactie Wielrennen 9 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Jennifer Valente behoudt wereldtitel omnium op wielerpiste Glasgow

Jennifer Valente is op de wielerpiste van Glasgow opnieuw wereldkampioen geworden op het omnium. De 28-jarige Amerikaanse, tevens de olympisch kampioene, verdedigde haar wereldtitel van 2022 met succes. De meerkamp van het baanwielrennen is een olympisch onderdeel.

Valente begon als leidster van het klassement aan het afsluitende onderdeel, de puntenkoers, en hield haar voorsprong. Ze eindigde na de race over tachtig ronden met acht sprints op 145 punten. Zilver was na een spannende wedstrijd voor de Deense Amalie Dideriksen met 136 punten. Lotte Kopecky uit België veroverde het brons met 133 punten.

Marit Raaijmakers eindigde als twaalfde. De Nederlandse baanrenster, die Maike van der Duin verving op het omnium, begon met de achtste plaats op de scratch, het onderdeel waarop na dertig ronden wordt gesprint om de winst. Op de temporace, eveneens over dertig ronden met onderweg 26 keer een tussensprint om een punt, werd ze twaalfde. Na de achtste plaats op de afvalkoers, begon ze als elfde aan de afsluitende puntenkoers, waarmee ze het klassement afsloot met 66 punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.