Redactie
Redactie Tennis 12 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Iga Swiatek verliest in halve finale WTA-toernooi van Jessica Pegula

Iga Swiatek heeft in de halve finale van het grote WTA-toernooi van Montreal een nederlaag geleden tegen Jessica Pegula. De mondiale nummer 1 verloor met 6-2 6-7 (4) 6-4 van de Amerikaanse nummer 3 van de wereld. De partij duurde tweeënhalf uur.

Swiatek stond in de tweede set niet toe dat Pegula het duel bij 5-4 uitserveerde en sleepte er via een tiebreak een derde set uit. Daarin stond ze met 4-2 voor, maar ze verloor vervolgens vier games op een rij.

De 22-jarige Swiatek en de zeven jaar oudere Pegula wisten gezamenlijk liefst negentien servicebreaks te forceren. De Poolse wist de servicegame van Pegula acht keer te winnen en werd zelfs liefst elf keer gebroken.

Finale

Pegula neemt het zondag in de finale op tegen Elena Rybakina uit Kazachstan of de Russin Ljoedmila Samsonova.

Vorig jaar werd het WTA-toernooi in Canada, toen gespeeld in Toronto, gewonnen door Simona Halep. De Roemeense zit nu een dopingschorsing uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.