Redactie
Redactie Wielrennen 29 augustus 2023
Leestijd: 2 minuten

Wielrenner Groves wint vierde etappe Ronde van Spanje

Wielrenner Kaden Groves heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Australische renner van Alpecin-Deceuninck won na een rit over een kleine 185 kilometer de massasprint in de straten van Tarragona. De Belg Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) behield zijn rode leiderstrui.

Groves ging in de laatste meters de Colombiaan Sebastian Molano van UAE Team Emirates voorbij. De Belg Edward Theuns (Lidl-Trek) werd derde. De snelle Nederlander Marijn van den Berg van EF Education-EasyPost ging in een van de laatste bochten onderuit. Naam- en ploeggenoot Julius van den Berg was de eerste Nederlander op de 21e plaats.

Na de door Evenepoel gewonnen bergrit van maandag stond er een dag later een eenvoudige etappe op het programma. Het parcours liep grotendeels in dalende lijn van Andorra La Vella naar Tarragona, waar op voorhand een massasprint werd verwacht. De sprintersploegen gaven ook meteen de eerste vluchtpoging van de Argentijn Eduardo Sepúlveda en de Spanjaarden Ander Okamika en David González groen licht.

Twee vallen

Sepúlveda zat een dag eerder eveneens in de kopgroep en had genoeg punten verzameld om op de tweede plaats van het bergklassement achter Evenepoel uit te komen. Getooid in de bergtrui, aangezien Evenepoel al rood droeg, kwam de renner van Lotto-Dstny dinsdag als eerste boven op de enige twee bergjes en nam hij het tricot ook officieel over.

Met nog ruim 15 kilometer te gaan zat het avontuur van Sepúlveda, Okamika en González erop en konden de voorbereidingen voor de sprint beginnen. Op 4 kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een val, waarbij onder anderen Cofidis-sprinter Bryan Coquard betrokken was. Een tweede val op 400 meter kostte Van den Berg een mogelijke goede uitslag.

Sabotageactie

Eerder op de dag verijdelde de Spaanse politie een sabotageactie op de route van de Vuelta. De politie hield vier mensen aan die van plan waren olie op de weg te gooien. Het zou gaan om aanhangers van een extreemlinkse Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, die tegen de doortocht van de Vuelta door de regio is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.