Redactie
Redactie Tennis 3 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Tallon Griekspoor boekt overwinning in eerste partij Washington toernooi

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste partij op het toernooi van Washington gewonnen. De nummer 37 van de wereld versloeg op het Amerikaanse hardcourt de Britse speler Liam Broady. Dat deed hij in twee sets, 6-4 6-2. Broady is de nummer 125 van de wereldranglijst.

Voor Griekspoor, eerder deze zomer winnaar van het grastoernooi van Rosmalen, was het na een korte vakantie zijn eerste optreden sinds zijn vroege uitschakeling op Wimbledon.

Meteen in de eerste game van de partij brak de 27-jarige Nederlander zijn tegenstander. Dat voordeel gaf hij niet meer prijs, al liet hij in de derde game een uitgelezen mogelijkheid om verder uit te lopen liggen door vijf breakpoints te missen. Bij 5-4 benutte Griekspoor zijn tweede setpoint.

Het tweede deel begon identiek, opnieuw kwam de Nederlander door een break op een voorsprong van 1-0. Bij 3-1 won hij opnieuw de servicegame van de Broady, waarmee de partij al min of meer was beslist. Bij 5-2 besliste hij de partij bij zijn eerste matchpoint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.