Redactie
Redactie Autosport 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Formule 2-sprintrace in Zandvoort gestaakt na massale crash

De racefans in Zandvoort hebben niet lang kunnen genieten van de sprintrace in de Formule 2. Al in de tweede ronde crashten drie coureurs op de gladde baan, waarna de race eerst tijdelijk werd stilgelegd. 2 minuten na de hervatting ging er definitief een streep door de wedstrijd vanwege onvoldoende zicht door de hevige regen.

Richard Verschoor uit Benschop begon als veertiende aan de race. Jak Crawford, die van poleposition was gestart, was een van de coureurs die al in ronde 2 van de 28 crashte. De Amerikaan kon zijn auto op eigen kracht verlaten, net als de andere twee coureurs die crashten, de Zwitser Ralph Boschung en de Indiër Arjun Maini.

Om 15.00 uur staat de kwalificatie voor de Formule 1 op het programma. Het is nog afwachten of de baan daar droog genoeg voor is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.