Redactie
Redactie Atletiek 9 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol neemt deel aan Memorial Van Damme volgende maand

Femke Bol heeft haar deelname aan de Belgische atletiekwedstrijd Memorial Van Damme toegezegd. De wedstrijd die deel uitmaakt van de Diamond League wordt op vrijdag 8 september in Brussel gehouden.

De 23 jaar oude Bol gaat het over een maand op de 400 meter horden opnemen tegen de Amerikaanse wereldrecordhoudster Sydney McLaughlin-Levrone. Laatstgenoemde atlete liep ooit 50,68 seconden. De beste tijd van Bol op de 400 meter horden is 51,45.

Bol, een klasse apart in de Diamond League, bereidt zich momenteel voor op de WK in Boedapest. De wereldkampioenschappen beginnen over anderhalve week. In Hongarije neemt Bol het op de 400 meter horden niet op tegen McLaughlin-Levrone, die de voorkeur geeft aan de 400 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.