Redactie
Redactie Wielrennen 15 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Jakobsen maakt sterke comeback met tweede plaats in Ronde van Denemarken

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft zijn terugkeer in het peloton net niet met een zege kunnen bekronen. De Nederlandse sprinter eindigde als tweede in de eerste etappe van de Ronde van Denemarken. Hij won de sprint van het peloton, dat net te laat kwam om de Noor Søren Wærenskjold te achterhalen. De Deen Mads Pedersen werd voor eigen publiek derde.

Wærenskjold ontsnapte ruim 5 kilometer voor de finish uit het peloton. Hij kwam 6 seconden eerder dan Jakobsen over de finish van de rit over 169 kilometer met start en aankomst in Aalborg. Jakobsen is weer helemaal hersteld van de gevolgen van een valpartij in de vierde etappe van de Tour de France, die hij na elf ritten teleurgesteld en moegestreden verliet.

Jakobsen staat voor een afscheid bij Soudal Quick-Step. De 26-jarige sprinter stapt over naar Team DSM-Firmenich, waar hij een driejarig contract heeft getekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.