Redactie
Redactie Wielrennen 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

DSM-Firmenich wint ploegentijdrit Ronde van Spanje op kletsnat parcours

Wielerploeg DSM-Firmenich heeft op de eerste dag van de Ronde van Spanje de ploegentijdrit gewonnen. De Nederlandse formatie was op een kletsnat parcours in Barcelona een halve seconde sneller dan Movistar. De Italiaan Lorenzo Milesi is de eerste leider in het klassement. Titelverdediger Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) won tijd op concurrenten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma.

DSM zette in de ploegentijdrit over een kleine 15 kilometer met 17.30 al vroeg de snelste tijd neer. In de steeds slechter wordende weersomstandigheden leek geen enkele ploeg meer in de buurt te gaan komen. Movistar, dat als voorlaatste was gestart, kwam echter nog tot op 55 honderdsten. Als allerlaatste ploeg kwam Soudal Quick-Step over de finish. De ploeg van Evenepoel eindigde op 6 seconden, net als EF Education – EasyPost en Groupama – FDJ.

Jumbo-Visma had de elfde tijd aan de finish. De ploeg zag Vingegaard lek rijden en leverde 32 seconden in op DSM. Het betekende dat Roglic en Vingegaard meteen een achterstand van 26 seconden op Evenepoel hebben.

De ploegentijdrit werd ontsierd door meerdere valpartijen. De ploegen Arkéa-Samsic, Alpecin-Deceuninck en Team Jayco AlUla zagen renners onderuit gaan op het gladde wegdek. Ook Ineos Grenadiers zag met Laurens De Plus al vroeg een belangrijke renner vallen. De Belg moet kopman Geraint Thomas bergop ondersteunen. Ineos werd uiteindelijk achtste op 20 seconden van DSM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.