Redactie
Redactie Tennis 17 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Djokovic wint ondanks foute ballen in Cincinnati van geblesseerde Fokina

Novak Djokovic heeft bij zijn langverwachte rentree in het enkelspel op Amerikaanse bodem gewonnen van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina. De 36-jarige Serviër trok op het masterstoernooi van Cincinnati de eerste set naar zich toe (6-4), waarna de nummer 23 van de wereld moest opgeven. Djokovic had dinsdag in de staat Ohio al een wedstrijd in het dubbelspel verloren.

Overtuigend ging het nog niet bij de nummer 2 van de wereld. Djokovic gaf al vroeg meerdere breakpunten weg en maakte ook nadat Davidovich Fokina zijn blessure had opgelopen nog fouten bij enkele makkelijke ballen. De Spanjaard werd bij 4-3 voor Djokovic voor het eerst behandeld vanwege een blessure aan zijn onderrug. In de eerste game van de tweede set werd de kwetsuur erger en gaf hij op.

Djokovic sprak na afloop van gemengde gevoelens. “Het is top voor me om terug te komen op de baan en een wedstrijd te winnen, maar de manier waarop het eindigde is natuurlijk minder leuk.” De 23-voudig grandslamwinnaar kwam sinds zijn verloren Wimbledon-finale tegen Carlos Alcaraz van vorige maand niet meer in actie. “Ik hoop dat ik hier in het toernooi kan groeien.”

US Open

Djokovic speelde twee jaar geleden tijdens de finale van de US Open zijn tot dusver laatste wedstrijd op Amerikaanse bodem. Daarna mocht hij het land niet in omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. De Serviër is nu in voorbereiding op de US Open, die op 28 augustus begint.

Djokovic speelt in de achtste finales in Cincinnati tegen de Fransman Gaël Monfils.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.