Redactie
Redactie Tennis 13 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Schuurs bereikt dubbelspelfinale WTA-toernooi Montreal met Krawczyk

Tennisster Demi Schuurs heeft zich op het grote WTA-toernooi van Montreal geplaatst voor de finale van het dubbelspel. Schuurs was samen met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk met 6-3 3-6 11-9 net te sterk voor de Australische Storm Hunter en Elise Mertens uit België.

De 30-jarige Schuurs, de nummer 12 van de wereld, won het toernooi in Canada in 2018. Een jaar later was ze finaliste.

De tegenstanders van Schuurs en Krawczyk zijn nog niet bekend. Vanwege het slechte weer werd de andere halve eindstrijd van het dubbelspel verplaatst naar zondag.

Ook de tweede halve finale van het enkelspel werd uitgesteld. Daarin nemen Elena Rybakina uit Kazachstan en Ljoedmila Samsonova uit Rusland het tegen elkaar op. De Amerikaanse Jessica Pegula staat al in de eindstrijd, na een zege op de Poolse Iga Swiatek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.