Redactie
Redactie Motorsport 6 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Veijer eindigt negende na gewaagde inhaalrace op Britse Grand Prix

Motorcoureur Collin Veijer heeft een fraaie inhaalrace op de Grote Prijs van Groot-Brittannië niet helemaal succesvol kunnen voltooien. De Nederlander, uitkomend in de Moto3, startte vanaf de 23e positie maar vocht zich naar een tweede plaats in de race. Twee ronden voor het einde ging hij echter bijna onderuit op het circuit van Silverstone. Uiteindelijk werd Veijer nog negende.

De Colombiaan David Alonso won de race, voor de Japanner Ayumu Sasaki en Spanjaard Daniel Holgado, die de leiding in het klassement voor de wereldtitel behoudt.

Veijer is in zijn debuutjaar in de lichtste WK-klasse bepaald geen onzichtbare coureur. Hij eindigde als zevende in de TT van Assen en werd zesde in de Grote Prijs van Italië. Ook startte de coureur uit Staphorst als vierde in de Grote Prijs en Duitsland en reed hij daar zelfs een ronde aan de leiding.

Veijer was redelijk tevreden over zijn race. “Ik heb best wel een goede race gereden, maar twee ronden voor het einde werd ik ingesloten”, zei hij bij Ziggo Sport. “Ik raakte de achterkant van een motor en was plotseling de nummer laatst in de race. In de laatste ronde heb ik nog veel plaatsen gewonnen. Ik heb weer veel geleerd. Op naar de volgende race.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.