Redactie
Redactie Tennis 20 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Gauff wint grootste titel in haar loopbaan op WTA-toernooi Cincinnati

De Amerikaanse tennisster Coco Gauff heeft op het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinnati de grootste titel uit haar loopbaan veroverd. De 19-jarige Gauff versloeg in de finale de Tsjechische Karolina Muchova met 6-3 6-4.

Gauff, vorig jaar finaliste op Roland Garros, draait ondanks dat ze nog altijd een tiener is al een aantal jaar mee in de top van het tennis. Ze is de nummer 7 van de wereld en pakte tot deze week vier titels. Grandslamtitels of eindzeges op WTA 1000-toernooien ontbraken tot zondag echter nog op haar palmares.

Gauff maakte het na 1 uur en 56 minuten af op haar vierde wedstrijdpunt. Ze besloot het duel in de hitte – in Cincinnati was het boven de 35 graden Celsius – met een lovegame. Bij 5-2 liet ze nog drie matchpoints onbenut. Muchova, de mondiale nummer 17, besloot het duel met een afzwaaier.

Swiatek

In de halve finales had Gauff al de Poolse Iga Swiatek verslagen. De Amerikaanse had in zeven duels nog nooit van de nummer 1 van de wereld gewonnen.

Gauff gaat zich nu opmaken voor de US Open, het grandslamtoernooi dat over ruim een week begint in New York. Het toernooi van Cincinnati, vijf jaar geleden gewonnen door Kiki Bertens, geldt als laatste voorbereiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.