Redactie
Redactie Atletiek 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Bouju sprint naar halve finales 100 meter op WK Atletiek in Boedapest

Raphael Bouju is bij de WK atletiek in Boedapest overtuigend doorgedrongen tot de halve finales van de 100 meter. Hij sprintte in zijn heat naar de winst in 10,09 seconden. Hij bleef de Brit Eugene Amo-Dadzie (10,10) en Emmanuel Matadi uit Liberia (10,13) nipt voor. De volgende ronde is op zondag.

Bouju viel deze zomer op met twee zilveren plakken bij de EK onder 23 in Espoo (Finland). Hij prolongeerde drie weken geleden zijn Nederlandse titel en staat op het punt als tweede Nederlander ooit onder de 10 seconden te lopen. Bouju heeft nu 10,02 als beste tijd staan. Het Nederlands record is sinds 2012 met 9,91 in handen van Churandy Martina.

Bouju is geboren in Nederland en heeft Ghanese ouders. Op 4-jarige leeftijd verhuisde hij vanuit Nederland naar Engeland. Daar groeide hij op. Toen hij 16 was wilde hij graag meedoen aan de EK onder 18 en dat kon dankzij zijn Nederlandse paspoort. Prompt veroverde hij in 2018 de Europese titel bij de junioren op de 100 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.