Redactie
Redactie Tennis 16 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Tennisser Van de Zandschulp op weg naar VS voor mogelijke deelname US Open

Tennisser Botic van de Zandschulp vertrekt donderdag naar de Verenigde Staten, in de hoop over anderhalve week te kunnen deelnemen aan de US Open. In aanloop naar het laatste grandslamtoernooi van het jaar wil de nummer 47 van de wereld, herstellende van een enkelblessure, ook deelnemen in Winston-Salem (VS).

“Het gaat iedere dag iets beter, maar het wordt uitdagend. Hij vliegt donderdag naar Winston-Salem en er gaat een fysiotherapeut met hem mee. Per dag wordt zijn situatie gemonitord”, aldus zijn manager Dille Rikkert. “Hij is pas net weer in training en zit nog altijd in de opbouw, maar woensdag zei hij dat het goed voelde.”

Vorig jaar verloor Van de Zandschulp in de tweede ronde op de US Open, het grandslamtoernooi waar hij in 2021 zijn doorbraak beleefde. Hij reikte twee jaar geleden tot de kwartfinales. De US Open begint op maandag 28 augustus.

De 27-jarige Van de Zandschulp is sinds Wimbledon niet meer in actie gekomen. Hij meldde zich af voor een aantal graveltoernooien en miste ook de masterstoernooien van Toronto en Cincinnati. De nummer 2 van Nederland liep de enkelblessure op tijdens een fysieke training.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.