Redactie
Redactie Motorsport 20 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Bagnaia domineert Grand Prix Oostenrijk en leidt MotoGP WK-klassement

Francesco Bagnaia heeft de Grand Prix van Oostenrijk overtuigend gewonnen. De Italiaanse motorcoureur verstevigde zo de leiding in het WK-klassement van de MotoGP. De regerend wereldkampioen beleefde een heerlijk weekeinde, want hij was zaterdag ook al de snelste in de sprintrace op de Red Bull Ring.

Bagnaia is hard op weg naar titelprolongatie in de koningsklasse van de motorsport. Hij leidt het klassement voor het WK nu met 251 punten. Zijn voornaamste concurrent Jorge Martin bleef in Oostenrijk steken op de zevende plaats. De Spaanse nummer 2 van de strijd om de wereldtitel heeft nu 189 punten.

Brad Binder uit Zuid-Afrika finishte na 28 ronden als tweede, vlak voor de Italiaan Marco Bezzecchi.

Bagnaia vierde zijn vijfde zege van het seizoen. “Het leek misschien makkelijk”, zei de Ducati-coureur vlak voor de huldiging. “Maar de omstandigheden waren heel zwaar, ook door de hitte. Ik ben blij met deze zege, dit is een fantastisch weekeinde voor ons.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.