Redactie
Redactie Tennis 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Hartono mist hoofdtoernooi US Open na verlies tegen Jacquemot

Het is tennisster Arianne Hartono niet gelukt het hoofdtoernooi van de US Open te bereiken. De nummer 206 van de wereld moest in New York met 7-6 (3) 6-1 haar meerdere erkennen in de Française Elsa Jacquemot, die 25 plekken hoger staat op de wereldranglijst. De partij duurde anderhalf uur.

De 27-jarige Hartono, die in de eerste set met 4-2 voor stond, wist zich twee keer te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van een grand slam. Vorig jaar lukte het voor het eerst op de Australian Open en dit jaar lukte het daar opnieuw.

Door de nederlaag van Hartono is Arantxa Rus de enige Nederlandse in het enkelspeltoernooi van de US Open. Bij de mannen doen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp mee.

De US Open begint maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.