Redactie
Redactie Tennis 16 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Carlos Alcaraz boekt vijftigste zege op masterstoernooi Cincinnati

Tennisser Carlos Alcaraz heeft op het masterstoernooi van Cincinnati zijn vijftigste overwinning van dit jaar behaald. De nummer 1 van de wereld versloeg de Australische qualifier Jordan Thompson in de tweede ronde in drie sets: 7-5 4-6 6-3. Alcaraz zag vorige week op de masters van Toronto een zegereeks stranden in de kwartfinales.

Na veertien overwinningen op rij moest de 20-jarige Spanjaard het toen op het Canadese hardcourt afleggen tegen de Amerikaan Tommy Paul. Alcaraz had de afgelopen weken het grastoernooi van Queen’s en Wimbledon op zijn naam geschreven.

De aanvoerder van de wereldranglijst, de eerste tennisser die dit jaar op vijftig zeges staat, gaat het nu in Cincinnati mogelijk weer opnemen tegen Paul. De Amerikaan moet dan in de tweede ronde winnen van de Fransman Ugo Humbert. Het ATP-evenement van Cincinnati geldt als voorbereiding op de US Open, het grandslamtoernooi dat Alcaraz vorig jaar won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.