Redactie
Redactie Wielrennen 23 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Vingegaard wint Tour de France voor tweede keer op rij

De Deen Jonas Vingegaard van wielerploeg Jumbo-Visma heeft de Tour de France voor het tweede jaar op rij gewonnen. De 21e en laatste etappe eindigde zoals verwacht in een massasprint op de Champs-Élysées waarin de Belg Jordi Meeus de snelste was. De renner van Bora-hansgrohe bleef zijn landgenoot Jasper Philipsen en de Nederlander Dylan Groenewegen net voor. De eindzege van Vingegaard stond feitelijk al vast. Hij moest alleen nog heelhuids de finish halen.

Vingegaard sloot de Tour af met een voorsprong van meer dan 7 minuten op de Sloveen Tadej Pogacar van UAE Team Emirates. Diens Britse ploeggenoot Adam Yates mocht als nummer 3 naar het podium. Het puntenklassement was voor de Belg Philipsen, de bergtrui ging naar de Italiaan Giulio Ciccone. Pogacar kreeg als troostprijs de witte trui voor de beste jongere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.