Redactie
Redactie Wielrennen 19 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Vingegaard verstevigt leiding in Tour de France na koninginnenrit

Jonas Vingegaard heeft de zeventiende etappe benut om de Tour de France definitief naar zijn hand te zetten. De Deense geletruidrager van Jumbo-Visma eindigde in de koninginnenrit als vierde achter ritwinnaar Felix Gall uit Oostenrijk. Vingegaard zag zijn naaste belager Tadej Pogacar veel tijd verliezen. De achterstand van de Sloveen, de nummer 2 in het klassement, groeide naar ongeveer 7 minuten.

De rit naar Courchevel was de laatste Alpenetappe. Gall, die rijdt voor AG2R-Citroën, was overgebleven uit een vroeg ontstane kopgroep van meer dan dertig renners. De Brit Simon Yates finishte als tweede. De Spanjaard Pello Bilbao werd derde.

Donderdag komen wellicht eindelijk weer de sprinters aan bod met een grotendeels vlakke etappe van Moûtiers naar Bourg-en-Bresse. De Tour de France eindigt zondag in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.