Redactie
Redactie Autosport 23 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen boekt zevende F1-zege op rij in Grote Prijs van Hongarije

Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van Hongarije zijn zevende zege op rij in de Formule 1 geboekt. Voor het eerst na vijf races mocht de 25-jarige Nederlander niet vanaf poleposition vertrekken, maar hij pakte dankzij een goede start de leidende positie al in de eerste bocht af van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. In de rest van de race reed Verstappen eenzaam naar de overwinning in Boedapest.

Het lukt een Formule 1-coureur niet vaak om zeven achtereenvolgende zeges te boeken. De Duitser Sebastian Vettel was in 2013 in negen races op rij de snelste. Verder wist alleen Michael Schumacher ook weleens zeven achtereenvolgende wedstrijden in één seizoen te winnen, in 2004. Verstappen krijgt volgende week in België de kans om dichter bij het record van Vettel te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.