Redactie
Redactie Autosport 29 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen zegeviert in regenachtige sprintrace Grote Prijs van België

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft zaterdag in zijn Red Bull de sprintrace van de Grote Prijs van België gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen, eerder op de dag al de snelste in de sprint ‘shoot-out’ (kwalificatie), gaf in de openingsronden na een bandenwissel slechts even zijn leidende positie prijs. Vrij snel nam hij echter weer afstand van de Australiër Oscar Piastri, die in zijn McLaren als tweede eindigde. Pierre Gasly werd derde.

Vanwege zware regenval werd de start van de race met een half uur uitgesteld, waarna de coureurs (verplicht op regenbanden) achter de safetycar aan het werk begonnen. Nadat de wedstrijd werd vrijgegeven met een ‘rollende start’ waren er nog 11 ronden, in plaats van de geplande 15, te gaan.

Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen en ook zijn eerste achtervolger in de strijd om de wereldtitel, viel uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.