Redactie
Redactie Autosport 29 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Start sprint shootout Formule 1 in Spa-Francorchamps tijdelijk uitgesteld

Max Verstappen en zijn collega’s komen voorlopig niet de baan op in Spa-Francorchamps, waar om 12.00 uur de zogenoemde sprint shootout zou beginnen. Die bepaalt de startvolgorde voor de sprintrace later in de middag tijdens het Formule 1-weekeinde in België.

De organisatie heeft nog niet gemeld wanneer de kwalificatie voor de sprintrace begint. Vrijdag regende het ook al en kon Verstappen in de eerste vrije training geen tijd neerzetten in zijn Red Bull. In de kwalificatie voor de race voor zondag was de Nederlander later op de dag wel de snelste. Wegens een gridstraf moet hij zondag echter vanaf de zesde positie starten in de GP van België.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.